Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، تعجبی ندارد که بیشتر ما در دوران کودکی دوست داشتیم اژد‌هایی را از نزدیک ببینیم، زیرا اژد‌ها دهه هاست که پایه اصلی فیلم‌های کودکان است و آثار زیادی از آن‌ها به عنوان یکی از شخصیت‌های اصلی و تاثیرگذار در فیلم‌های سینمایی و انیمیشنی استفاده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم‌ها پیوند ناگسستنی با ژانر فانتزی دارند.‌

می‌توان گفت که اوایل دهه ۹۰ میلادی هر سال حداقل یک فیلم سینمایی ساخته شده که در آن از اژد‌ها به عنوان یک شخصیت مهم استفاده شده روندی که البته در سال‌های اخیر کند شده است. شاید یکی از آخرین دفعاتی که یک اژد‌ها در فیلم سینمایی دیده شد به سه گانه «هابیت» به کارگردانی پیتر جکسون مربوط شود که مخاطبان سینمایی را هیجان زده کرد. در این گزارش سابقه‌ای از به تصویر کشیده شدن اژد‌ها در فیلم‌های سینمایی می‌خوانید و با محبوبترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

شاید بتوانیم بگوییم که دیزنی بیشتر از هر کمپانی دیگری در آثارش از اژد‌ها استفاده کرده است و اولین فیلمی که در اینجا قصد داریم به آن بپردازیم اثری از این کمپانی است. این کمپانی در سال ۱۹۴۱، انیمیشن «اژد‌های مردد» را منتشر کرد و از آن زمان هر چند وقت یک بار از اژد‌ها در آثارش بهره برد. در انیمیشن «اژد‌های مردد» از این موجود افسانه‌ای به عنوان یک موجود باهوش استفاده شد و در داستان آن نیز به رابطه دوستی یک بچه با اژد‌ها پرداخت.

ری هری‌هاوزن تهیه‌کننده فیلم، آفریننده جلوه‌های ویژه و برنده جایزه اسکار، در سال ۱۹۵۸ تصمیم گرفت، در فیلم «هفتمین سفر سندباد» از اژد‌ها به عنوان یک هیولا استفاده کند که جان سندباد را تهدید می‌کند. اژد‌های نگهبان در این فیلم برای مخاطبان آن دوره کاملا واقعی به نظر می‌رسید چرا که به صورت واقعی هم ساخته شده بود و کارتونی نبود.

سال بعد از آن یعنی ۱۹۵۹، دیزنی انیمیشن «زیبای خفته» را منتشر کرد که در آن شخصیت شرور به یک اژد‌های عظیم و سیاه تبدیل می‌شد. در این انیمیشن بود که کودکان با یکی از جدیدترین کاراکتر شرور آشنا شدند. همچنین باید اشاره کنیم که دهه‌ها بعد از اکران «زیبای خفته»، با الهام از این اثر یک اژد‌های دیگر را در فیلم «افسون زده» خلق کرد.

در انیمیشن «شمشیر در سنگ» محصول سال ۱۹۶۳، دیزنی برای اولین بار از یک اژد‌ها برای لحظات کمدی بیشتر استفاده کرد. داستان در مورد یک نفر است که در جنگل به کلبه یک جادوگر به نام مرلین می‌رسد. مرلین تصمیم می‌گیرد تا با تبدیل کردن او به ماهی، سنجاب و پرنده و اژد‌ها درس‌های زندگی را به او یاد دهد.

اژد‌های پیت محصول سال ۱۹۷۷ و باز هم اثری از دیزنی که دوباره به داستان یک پسربچه و اژدهایش اشاره می‌کند. این اثر با موسیقی زیبای خود در واقع ترکیبی از انیمیشن و لایو اکشن بود و بر خلاف کلیشه هایی از حضور اژد‌ها در فیلم به هیچ وجه اثر ترسناکی نبود. البته چند سال بعد دیزنی در سال ۱۹۸۱، در همکاری با پارامونت فیلم وحشتناک «اژد‌ها کُش» را تولید کرد. «اژد‌ها کُش» فیلمی است که نویسنده Den Of Geek، آن را اثر مورد علاقه خود معرفی می‌کند و می‌گوید در کودکی آن را دوست داشتی و زمانی که آن را در سینما تماشا کرده از دیدن آن شگفت زده و وحشت زده شده است.

البته اگر می‌خواهید این اثر را به کودکان خود نمایش دهید، باید بدانید که آثار سینمایی مربوط به کودکان در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی فضای دارک‌تر و تاریک‌تر نسبت به آثار فعلی دارند. برای مثال صحنه‌های خشونت بار زیادی در فیلم‌های «کرول» و «کریستال تاریک» وجود دارد که مناسب کودکان نیستند. «اژد‌ها کُش» نیز از این قاعده مستثنی نیست. در سال ۱۹۸۲ نیز دو فیلم «کیو» و «مبارزه اژدها» منتظر شدند که نویسنده به یاد دارد سکانس هاس خشونت آمیزی داشته است. فیلم «داستان بی پایان» اثری فانتزی از سینمای آلمان است که در زمان خود (۱۹۸۴) یکی از جذابترین فیلم‌های حماسی محسوب می‌شد.

«مولان» محصول سال ۱۹۹۸ که باز هم اثری از دیزنی است، یکی دیگر از آثار محبوبی محسوب می‌شود که یک اژد‌ها البته با جثه و ظاهری متفاوت در آن استفاده شد. سال ۲۰۰۱، برای اژدهایان و حضورشان در سینما سال خوبی بود؛ چرا که در آثار موفقی مثل «شهر ارواح» و مجموعه انیمیشن‌های «شرک» از آن‌ها بهره گرفته شد. آثاری که هر دوی آن‌ها از بهترین آثار انیمیشنی تاریخ شمرده می‌شوند و در زمینه فروش نیز موفق عمل کردند. در سال ۲۰۰۲ و در فیلم سینمایی «سلطه آتش» با بازی کریستین بیل جنبه ترسناک تری از اژدهایان دیدیم. این فیلم در مورد دورانی است که زمین به تسخیر اژد‌هایی عظیم درآمده انسان‌ها در تلاش هستند آن را نابود کنند.

یکی از انیمیشن‌های که اژد‌ها به وفور در آن دیده می‌شود و نقش اساسی در تعیین خط داستان دارد، انیمیشن «چگونه اژد‌های خود را آموزش دهید» محصول سال ۲۰۱۰ است. این انیمیشن در مورد پسر جوانی است که موفق می‌شود اژد‌های خود را تربیت و آن را رام کند.

 

منبع: Den Of Geek

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای جهان فیلم سینمایی عنوان یک محصول سال اژد ها یک اژد ها اژد ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day

روز یادبود آتش‌نشانان (Firefighters’ Memorial Day) هر سال در ۴ می (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود تا فداکاری‌های بی‌نظیر آتش‌نشانان فعال و بازنشسته را در انجام وظیفه گرامی بدارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز یادبود آتش‌نشانان (Firefighters’ Memorial Day) هر سال در چهارم می برگزار می‌شود تا یادآوری بر تلاش‌های آتش‌نشانان فعال و بازنشسته باشد. این روز ویژه قدردانی از فداکاری آتش‌نشانانی است که در راه انجام وظیفه جان خود را از دست داده‌اند و به قدردانی از شجاعت و فداکاری نسل‌های آتش نشان، از جمله فعالان امروزی می‌پردازد. آتش‌نشانان در ظهر این روز در خارج از ایستگاه‌های محل خدمت خود ایستاده و به احترام همکاران در گذشته خود یک دقیقه سکوت می‌کنند. خانواده و دوستان این افراد فداکار نیز در این مراسم کوتاه شرکت می‌کنند. در این روز کلیساها نیز احترام خود را به این قشر فداکار با نصب تاج‌های گل نشان‌می‌دهند.

تاریخ روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۴

روز یادبود آتش‌نشانان هر سال در چهارم می مصادف با پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تاریخچه آتش‌نشانی

آتش در کنار فواید بسیار برای بشر، همیشه مایه ترس در جامعه و عمل اطفا حریق بخشی از تمدن بشر از دوران ماقبل تاریخ بوده است. با این حال آتش‌نشانی یا بخش مدرن اطفا حریق قرن‌ها طول کشید تا پایه‌پای فناوری تکامل پیدا کند و آتش‌نشانان را در مبارزه با آتش‌سوزی‌های مختلف در محیط‌های مختلف توانمند سازد.

آتش‌نشانی در روم باستان تحت حکومت سزار آگوستوس، به یک وظیفه فعال تبدیل و اولین گروه آتش‌نشانی واقعی در قرن سوم پس از میلاد تحت رهبری مارکوس لیسینیوس کراسوس متولد شد. وی ۱۰۰ قبل از میلاد گروهی از آتش‌نشانان را تشکیل داد که صاحبان املاک را موظف می‌کردند آتش را خاموش کنند و اگر با هزینه موافقت نمی‌شد، به سادگی اجازه می‌دادند ملک بسوزد و آتش گسترش پیدا کند.

۶۰ سال قبل از میلاد نیز یک گروه آتش‌نشانی تشکیل شد که از سطل‌ها و پمپ‌ها برای رساندن آب به محل در حال سوختن در سریع‌ترین زمان ممکن استفاده کردند.

در طول قرون وسطی، خانه‌ها و ساختمان‌ها از مواد قابل اشتعال هم‌چون چوب و کاه ساخته می‌شدند، بنابراین بسیاری از شهرها (و نه‌تنها خانه‌های انفرادی) در آتش سوختند، زیرا هیچ زیرساختی برای تشکیل تیم آتش‌نشانی وجود نداشت. سرانجام کلیساها وارد عمل شده و گروه‌های آتش‌نشانان را برای مقابله با آتش‌سوزی در جوامع خود سازماندهی کردند. گروه‌های آتش‌نشانی از سال ۱۶۶۷ به‌طور فزاینده‌ای محبوب شدند.

بسیاری از پیشرفت‌های اخیر به آتش‌نشانان کمک کرده تا به آنچه امروز هستند تبدیل شوند. با این حال در کشوری هم‌چون بریتانیا آتش‌سوزی بزرگ لندن در سال ۱۶۶۶ کاتالیزوری برای تنظیم و اجرای یک نیروی آتش‌نشانی اختصاصی بود که پس از آن اصلاحات گسترده‌ای انجام و اولین شرکت بیمه آتش‌سوزی تأسیس شد که تکامل واقعی آتش‌نشانی مدرن را نشان می‌داد.

نخستین شهر ایرانی که مجهز به سازمان و تجهیزات آتش‌نشانی شد، تبریز در سال ۱۲۲۱ خورشیدی بود. دومین و سومین سازمان‌های آتش‌نشانی نیز به‌منظور حفظ تأسیسات پالایشگاه‌های نفتی در مسجد سلیمان و آبادان تأسیس شد. واحدهای آتش‌نشانی ایرانی پس از آن در قطب‌های صنعتی و اقتصادی کشور هم‌چون تهران و قزوین (۱۳۰۳)، اهواز (۱۳۰۴)، بندر انزلی و رشت (۱۳۰۵)، مشهد (۱۳۱۲)، زنجان (۱۳۲۷)، اصفهان (۱۳۲۸)، شیراز (۱۳۲۹) و کرج (۱۳۴۰) تأسیس شد و به‌تدریج به کل ایران راه پیدا کرد.

تاریخچه روز یادبود آتش‌نشانان

روز یادبود آتش‌نشانان که برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ در بریتانیا معرفی شد، تاریخی غنی دارد که به اوایل قرن بیستم بازمی‌گردد و با تلاش‌هایی برای یادآوری آتش‌نشانان کشته‌شده در مناطق مختلف شکل گرفته است. این روز در حال حاضر هر سال در چهارم می جشن گرفته می‌شود که مصادف با روز جشن سنت فلوریان، قدیس حامی آتش‌نشانان است. رویدادهای آتش‌نشانی باعث شد تا فداکاری. های آتش‌نشان‌ها در سراسر جهان به رسمیت شناخته و روز یادبود آن‌ها با گذشت زمان به یک رویداد مهم تبدیل شود.

روز یادبود آتش‌نشانان در سال‌های اخیر شامل مراسم‌های بیشتری هم‌چون مراسم به‌صدا درآوردن زنگ‌ها و گل‌گذاری است.

کد خبر 750459

دیگر خبرها

  • قهرمانی رئال مادرید در لالیگا و شادی جالب کارلو آنچلوتی به همراه بازیکنان / انیمیشن عمر مومنی
  • پاکسازی ریه با سیگار کشیدن!
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • تاریخچه: تیمی که استقلال را دو رقمی کرده!
  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها